3 TIPP Olcsó számítógép vásárláshoz!
Informatikai eszközök

3 TIPP Olcsó számítógép vásárláshoz!

Ön is vásárolt már olyan olcsó számítógépet, laptopot vagy egyéb kiegészítőt, amit aztán időről-időre szervizbe kellett vinni? Nem szeretne többször ebbe a hibába esni?

A Jebeto segít, hogy következő számítógépe hosszútávon is kifizetődő befektetés legyen!

Mindenekelőtt fontos leszögezni, hogy az olcsó készülékektől nem kell csodát várni. Ha a legújabb játékok és programok futtatására keres gépet, akkor arra egy kicsit többet kell ráfordítani. Ennek ellenére a Jebeto olyan 40.000 forint alatti készüléket is tud biztosítani ügyfelei számára, amik megbízható társként szolgálhatnak még évekig. Leendő számítógépére minimum 12 hónap garanciát is vállalnak.

Olcsó számítógép vásárlása esetén is részletes kutatást szükséges végezni annak érdekében, hogy az Ön számára megfelelő modell kerüljön összeállításra.

Íme 3 tipp annak érdekében, hogy az elképzeléseinek megfelelően tudjon választani:

  1. Határozza meg, hogy milyen célra szeretne olcsó számítógépet vásárolni!

Írja össze, hogy mire szeretné használni. Gondolja végig, hogy jelenleg mit vár el számítógépétől és a jövőben mit fog, mivel ez egy hosszútávú befektetés. Amennyiben többen is használják majd a gépet, úgy az ő igényeiket is vegye figyelembe.

Olcsó számítógépet általában internetezésre, a közösségi média felületek (Facebook, Pinterest stb.) és egyéb weboldalak látogatására szoktak használni. Ez mellett videók, filmek megtekintésére (YouTube, Netflix, HBO GO stb.), valamint zenehallgatásra. Munkára is felhasználható, azonban mindenképp ellenőrizze le a használni kívánt programok hardverigényét, majd eszerint válasszon számítógépet!

  • Szabja meg, hogy milyen paraméterekkel rendelkező számítógépre van szüksége!

Fogalmazza meg, hogy mik azok az elvárások, amiket a mindennapjai során teljesítenie kell készülékének. Ez alapján tudja kiválasztani, hogy milyen processzort, videókártyát, mennyi RAM memóriát tartalmazzon következő számítógépe. Ha a TV-vel szeretné összekötni, akkor vizsgálja meg, hogy milyen csatlakozó szükséges hozzá. Amennyiben kevés hely van neki a szobában, akkor kérjen kisebb gépházat.  Ezekhez hasonló szempontok összegyűjtésével jelentősen megkönnyítheti a keresés folyamatát.

Ne féljen szakértő véleményét kikérni, ugyanis egyáltalán nem szégyen az, ha nem jártas a számítógépek felépítésében.

Sokan fordulnak ismerőshöz, informatikushoz segítségért ezügyben. Lehet, hogy még laikusként vásárol számítógépet, azonban könnyen bele lehet tanulni a kezelésébe, így később változhatnak igényei is. Ennek érdekében fontos, hogy bővíthető legyen a gép. Ez által, ha később valamilyen alkatrészt cserélni szeretne benne újabbra, jobbra, akkor ezt megteheti majd.

  • Válasszon megbízható boltot, vásároljon tudatosan!

Ajánlatos olyan olcsó számítógép forgalmazót választani, akinek legalább egy valódi üzlete is van. Ezáltal be tud menni személyesen is kipróbálni a választott gépet. Ha szervizelésre kerülne sor, akkor is gyorsabb lesz az ügyintézés. Vizsgálja át alaposan a PC-t, hogy nem ad-e ki furcsa hangot, működik-e a ventilátor, kikapcsol-e megterheltség esetén stb.

A JEBETO-nál minden számítógépet alaposan átvizsgálnak annak érdekében, hogy vásárlóik mindig 100% állapotú készüléket kapjanak. Az eladott gépekre garanciát is vállalnak, így ha bármi probléma adódna, szakembereik készségesen segítenek.

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük