Hogyan használjuk helyesen használt laptopunkat?
Informatikai eszközök

Hogyan használjuk helyesen használt laptopunkat?

Használt laptopot szeretne vásárolni? Sőt. Használt laptopot Budapesten szeretne vásárolni? Akkor mindenképp látogasson el a Jebeto weboldalára, ahol számos modell közül választhat.

Amikor kiválasztunk egy számunkra szimpatikus laptopot, használt laptopot, mindig felmerül a kérdés, hogy mégis meddig fog kitartani az eszköz?

Jó vagy rossz hír, de ez sokszor csakis a tulajdonostól függ.

Nézzük, mikre lehet figyelni használt laptop birtokba vétele után.

Védelem

Az első és legegyértelműbb pont a védelem. Vigyázzunk tulajdonunkra. Amikor utazunk, megfelelő tokban tartsuk a laptopot, jól elzárva, a külső hatásoktól megóvva. Ne hagyjuk, hogy víz érje a nem vízálló készülékeket, igyekezzünk nem dobálni a laptopot.

Használt laptop esetén plusz védelemre is szükség lehet, hiszen nem feltétlenül tudjuk, mennyire lett megvigyázva az eszköz.

Akkumulátor

A használt laptopok esetében kiemelten fontos lehet az akkumulátor idő. Ha a cég nem cserélt akkumulátort, azt is jelzi, hogy az eszköznek alapvetően jó aksija van. Ugyanakkor az akkumulátor az az alkatrész, ami a laptopok esetében a leggyorsabban megy tönkre.

Az akkumulátor használatát át kell értékelni. Az akkumulátor nem arra való, hogy mindig azt használja a laptop. Arra való, hogy ha nincs konnektor, áram a közelben, a laptop tudjon úgy is működni. Azonban az ajánlott, hogy amennyiben áram van a közelben, mindenképp bedugva használjuk a laptopunkat, akkor is, ha az 100%-on van.

Takarítás

Amit sokan elfelejtenek a laptopokkal kapcsolatban, az a rend. A rendhez hozzátartozik a takarítás. Tudjuk, mi van a laptopunkon. Ha valamit nem használunk, töröljük. Ne is töltsünk le felesleges programokat. Csak a szükségeseket. A számítógépeket lehetnek olyan fájlok, amelyek töredékek. Ezek megmaradhatnak a törlés után is, külön kell így őket kukába dobni. Ha ezekben nem biztos, kérjen tanácsot.

Karbantartás

Ha Ön nem ért a laptopokhoz, ahhoz, hogyan kell karbantartani, mindenképp keressen szakembert. Legyen ez a használt laptop éves rutinellenőrzése. Nézesse meg, mennyire rakodott be porral, vannak-e töredezett fájlok, lehet-e valahogy gyorsítani az eszközt,. ű

Legyen vírusírtónk!

Összegezve

Alapvetően az lenne a fontos, hogy ismerjük használt laptopunkat. Ha azonban nincs az ilyen dolgokhoz affinitásunk, keressünk ehhez értőt. Ne hagyjuk tönkremenni azt, aminek nem lenne muszáj.

A Jebeto például minőségi használt laptopokkal dolgozik. Sőt, termékeikre 12 hónap garanciát vállal. Emellett pedig mindegyik laptopjára, számítógépére előre telepített Windowst rak.

Látogasson el a jebeto.hu weboldalra, nézzen szét és használja használt laptopját megfelelően!

Ha használt laptopot Budapesten keres, megtalálja az üzletet is a Szabadkai utca. 9. szám alatt.

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük